Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

 

Π.Ο.Υ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ!

 


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJc0VAF51BKbQa2Lw4T0043aDifJhUruOq0O2t9DgQ40j72kPRkCt5FtoUtKs0zFffpq8uVwnf72xVAS-mQXevJUiOgHJHpXDcmM9TLU82BXkMjFZfveSJHbS1BourUmc1UO5tYqW-TKmE/s640/54c8bc846c6967a5013fece3d1bd2d58.jpg

Η παραλλαγή Β.1.351, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ονομάζεται «Βήτα» (Beta) και η παραλλαγή P.1, που εντοπίστηκε στη Βραζιλία, «Γάμμα» (Gamma)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να δώσει σε αυτές, ονομασίες από γράμματα των Ελληνικών συμβόλων.

Το επιχείρημα τους είναι να υπάρχουν ονομασίες «εύκολες να τις προφέρει και να τις θυμάται κανείς», αλλά και να αποφευχθεί το ευρύ κοινό και τα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν ονομασίες που προκαλούν «στιγματισμούς και διακρίσεις», με αναφορές στους τόπους όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της κάθε παραλλαγής, εξήγησε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του! Παρ ότι όμως μιλούν για στιγματισμό, δεν χάνουν ευκαιρία να συνδέσουν το Ελληνικό στοιχείο με την διάδωση του ιού.

Οι ‘ειδικές’ ονομασίες των παραλλαγών του ιού θα συνεχίσουν να υφίστανται καθώς παρέχουν χρήσιμα δεδομένα στους‘ειδικούς’.

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενθαρρύνει έντονα τις εθνικές αρχές, τα μέσα ενημέρωσης και άλλους να υιοθετήσουν τις νέες ονομασίες.

Έτσι, η παραλλαγή B.1.1.7, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ονομάζεται «Άλφα» (Alpha).

Η παραλλαγή Β.1.351, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ονομάζεται «Βήτα» (Beta) και η παραλλαγή P.1, που εντοπίστηκε στη Βραζιλία, «Γάμμα» (Gamma).

Ο ΠΟΥ έχει δώσει δύο διαφορετικές ονομασίες στις ξεχωριστές υποκατηγορίες της παραλλαγής B.1.617, η οποία πλήττει την Ινδία και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες: η B.1.617.2 γίνεται έτσι «Δέλτα» (Delta) και η B.1.617.1 «Κάπα» (Kappa).

Η υβριστική αυτή κίνηση θα συνεχίζει να μαίνεται, εν συνεχεία και με νέες παραλλαγές του ιού.

 

Πληροφορίες από : https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/564340/pou-tha-xrisimopoiei-ellinika-grammata-gia-tis-onomasies-ton-metallakseon

 

 

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΣΤΟ ΑΕΝΑΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΕΛΕΥΣΗ

Ε.ΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ :   ΔΑΦΝΗ ΚΑΓΙΑ  ΤΟΥΡ. ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  1/6/2021      Ε.ΣΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2, ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 39, ΤΗΛ. 2314310159, ΚΙΝ. 6975102851, www.facebook.com/esythessalonikis2


ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ:

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΜΙΛΙΩΝ, ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ, ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ  Ή ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ .  ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ «Ε.ΣΥ. ΠΟΛΙΧΝΗΣ» ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ: https://esy-polichnis.business.site/

LINKS:

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: